Informacije za putnike vezano uz COVID 19

Testiranje na koronu na Zračnoj luci Zadar

Na Zračnoj luci Zadar d.o.o. ne provodi se testiranje na koronu.
Trenutno dostupne lokacije u Zadru, te sve bitne informacije o testiranju dostupni su na sljedećoj poveznici:

https://covid-zadar.com


Poštovani,
preporučamo Vam da prije putovanja provjerite status svoga leta te upute za postupanje na destinaciji u koju putujete, izravno kod zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate putovanje.

Kontakte zrakoplovnih prijevoznika koji prometuju na Zračnoj luci Zadar možete pronaći na linku niže:
www.zadar-airport.hr/destinacije

Više informacija kao i najnovije podatke i preporuke za putnike možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo:
www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci

Telefonske informacije Zračne luke Zadar:

Tel: 060 355 355 za pozive iz nacionalne mreže
Cijena poziva 1,74 HRK po minuti za pozive iz fiksne mreže i 2,96 HRK za pozive sa mobilne mreže.
Operater: HT d.d. Savska c. 32, Zagreb, Tel: 0800 1234


Tel: +385 23 205 917 za pozive izvan Hrvatske


Često postavljana pitanja

Zračna luka je poduzela niz mjera koje se odnose na putnike, djelatnike i ostale sudionike u prometu. Uz povećanu učestalost čišćenja i dezinfekcije putničkog terminala propisanim dezinfekcijskim sredstvima, obvezno je održavanje socijalne distance između djelatnika i putnika kroz cijeli putnički terminal ,te je preporučeno nošenje zaštitne maske cijelo vrijeme boravka u putničkom terminalu. U terminalu su postavljeni plakati i informativni prikazi o higijenskim mjerama i postupcima, redovno se objavljuje zvučna najava kao podsjetnik za održavanje razmaka te pranje/dezinfekciju ruku, instalirani su beskontaktni dezinfekcijski dispanzeri na pojedinim točkama putničkog terminala, a na šalterima su postavljene zaštitne transparentne pregrade.

Molimo da planirate dolazak s zaštitnom maskom u putnički terminal te je preporučeno da je nosite cijelo vrijeme boravka u putničkom terminalu. U zračnoj luci je moguće kupiti zaštitnu masku.

U zrakoplov možete ponijeti dezinfekcijsko sredstvo koje ne smije sadržavati više od 70% alkohola:
  • dozvoljeno u predanoj i ručnoj prtljazi
  • u maksimalnoj količini od 2l po putniku,
    u pojedinačnim pakiranjima koja ne prelaze količinu od 0.5l po pojedinačnom pakiranju
  • u ručnoj prtljazi: Max. 100ml po pakiranju

Zračna luka ne zahtijeva nikakve dodatne službene potvrde prilikom prijave na let. Za prijavu na let dovoljna je valjana zrakoplovna karta i potrebni putni dokumenti. Za sve dodatne informacije upućujemo vas da izravno kontaktirate zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate putovanje.

Kako biste izbjegli gužve kod prijave na vaš let, preporučujemo Vam da koristite online prijavu (registraciju) za let već u vašem domu. Naravno i dalje za registraciju možete koristiti Self Check-in i standardne šaltere za registraciju u zračnoj luci.
Tijekom plaćanja usluga u sklopu putničkog terminala preporučujemo korištenje opcije beskontaktnog plaćanja umjesto plaćanja gotovinom.

Zbog trenutačnih smjernica o socijalnoj distanci, molimo Vas da svi posjetitelji / pratnja izbjegava ulazak u putnički terminal, s iznimkama kod pratnje ili dovođenje putnika koji zahtijevaju pomoć - osobe sa smanjenom pokretljivošću, maloljetnici bez pratnje itd.

Uvijek planirajte svoj dolazak u zračnu luku najkasnije dva sata prije vašeg međunarodnog leta ili jedan sat prije vašeg domaćeg leta, kako biste imali dovoljno vremena za prolazak svih propisanih procedura registracije i prihvata putnika i prtljage na pojedini let.

Prilikom prolaska kroz zaštitni pregled preporuča se ostavljanje predmeta unutar ručne prtljage ili torbice koja će prolaziti kroz rendgen te samim time izbjegavanje korištenja plastičnih spremnika. Stvari poput mobilnih uređaja ili novčanika preporuča se staviti u vrećice kako bi se izbjegao nepotreban kontakt, ali i kako biste proveli što manje vremena na zaštitnom pregledu. Prilikom prolaska kroz zaštitni pregled, od putnika neće biti zahtijevano skidanje zaštitnih maski i rukavica. Putnicima se savjetuje da ručnu prtljagu svedu na minimum u cilju smanjenja rizika i što jednostavnijeg prolaska kroz sigurnosni pregled.

Način rasporeda putnika u zrakoplovu ovisi o internim pravilima i smjernicama svakog zrakoplovnih prijevoznika te Vas za sve dodatne informacije upućujemo da izravno kontaktirate zrakoplovnog prijevoznika s kojim planirate putovanje.

Nadležne službe granične inspekcije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova imaju potrebne informacije za putnike koji dolaze/odlaze iz zemalja u kojima je zabilježen slučaj zaraze, a u svrhu prevencije mogućeg širenja virusa te zračna luka samoinicijativno nije u mogućnosti odrediti postupanja. Više informacija kao i najnovije podatke i preporuke za putnike možete pronaći na stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: www.hzjz.hr/medunarodna-istrazivanja/koronavirus-najnoviji-podatci/

Svi dolazni putnici se mole da nakon preuzimanja svoje prtljage, napuste putničku zgradu što prije, zbog smanjenja mogućnosti širenja i prijenosa zaraznih bolesti.


Arhiva vijesti