Lonely Planet uvrstio Zadar na popis top 10 gradskih destinacija u 2019. godini

Lonely Planet uvrstio Zadar na popis top 10 gradskih destinacija u 2019. godini

Jedan od najpopularnijih svjetskih turističkih vodiča Lonely Planet objavio je prestižni vodič „Best in Travel 2019“, koji sadrži preporuke o destinacijama koje valja posjetiti u 2019. godini. U odabranom i elitnom društvu našao se i Zadar, koji je zaradio prestižnu preporuku u kategoriji gradova. Riječ je o najvećoj svjetskoj godišnjoj kampanji Lonely Planeta u sklopu koje se, osim gradova, preporučuju zemlje i regije, ali i putovanja s najboljom vrijednošću za novac.

„Uvrštenje Zadra na listu top gradskih destinacija za 2019. godinu za hrvatski turizam u cjelini predstavlja veliku satisfakciju. Potvrda je to i kvalitetne ponude na razini same destinacije, odnosno ugleda kojeg grad Zadar uživa u svjetskim okvirima. U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama ovu preporuku namjeravamo iskoristiti u provedbi dodatnih promotivnih aktivnosti koje će za cilj imati još snažnije pozicioniranje Zadra, zadarske regije, ali i Hrvatske u cjelini.“

- izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, pritom uputivši čestitke svim turističkim djelatnicima i građanima grada Zadra na ovom uspjehu.

Izvrsne promotivne efekte ovim imenovanjem najavljuje i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije:

„Prošlogodišnja kampanja ostvarila je doseg od tri milijarde ljudi, a objavljeni promotivni video uradci pregledani su deset milijuna puta, dok su društvene mreže zabilježile više od milijun interakcija. Navedeni rezultati sugeriraju kako će ovo imenovanje našu regiju, sam Zadar, ali i Hrvatsku dodatno približiti svjetskim ljubiteljima putovanja.“

- naglasila je Kadija.

Proces odabira najboljih destinacija i putovanja uključuje tim stručnjaka i članova Lonely Planet zajednice, koji kroz niz strogih kriterija odabiru najbolje od najboljih u različitim kategorijama. Zadar je odabran kao jedan od 10 najpoželjnijih gradova u 2019. godini, a navedenu listu čine još Kopenhagen, Shēnzhèn, Novi Sad, Miami, Kathmandu, Mexico City, Dakar, Seattle i Meknès.

„Iznimno smo ponosni na nagradu našem gradu Zadru! Zadar je prepoznat od strane eminentnih turističkih stručnjaka i jednog od najutjecajnijih svjetskih vodiča što je potvrda da idemo u ispravnom turističkom smjeru. Osvajanjem nagrade European Best Destination u 2016. godini dobili smo znatnu marketinšku prepoznatljivost u domaćim i stranim medijima, kao i na društvenim mrežama. Ovogodišnja nagrada Lonely Planeta rezultirat će definitivnim iskorakom u svjetski turistički vrh.“

- sa zadovoljstvom je naglasio Mario Paleka, direktor TZ grada Zadra.

Dodajmo kako iz Lonely Planeta u opisu Zadra naglašavaju da je riječ o destinaciji koja se u potpunosti izdigla iz pepela ratne prošlosti i koja danas uživa status živahne kozmopolitske destinacije u kojoj posjetitelji mogu otkriti odlične barove i opuštajuće kafiće, antičke ruševine, inovativne muzeje i autohtone rustikalne restorane. Od nezaboravnih iskustava koje Zadar nudi, stručnjaci Lonely Planeta izdvajaju šetnju po zadarskoj rivi uz umirujući zvuk morskih orgulja te prijevoz preko gradske luke višestoljetnom tradicijom zadarskih barkajola.

Tom Hall, glavni urednik Lonely Planeta, smatra da neposrednost Zadra putnicima omogućuje lako povezivanje s autohtonim načinom života i kulture. „Energija i vreva grada izvrsno su ukomponirane u drevnu povijest, koja je posvuda uklesana u krajolik i arhitekturu. Ovo je kutak raja sa stavom u koji će se putnici sigurno zaljubiti“ , zaključuje Hall.

Preporuke „Best in Travel 2019“ po kategorijama dostupne su putem ove poveznice.

--
Preuzeto s web stranice
HTZ.hr


Arhiva vijesti