Nove destinacije 2014.

Zračna luka Zadar tijekom 2014. godine broji nekoliko novih destinacija i avioprijevoznika. Ryanair je tako početkom godine uveo novu liniju za Manchester (MAN), dok je Germanwings uveo dvije nove linije – Duesseldorf (DUS) i Hamburg (HAM).

Scandjet će Zračnu luku Zadar tijekom 2014. povezivati s čak petnaest skandinavskih odredišta, od kojih je sedam novih u odnosu na proteklu godinu, i to Kokkola – Pietarsaari (KOK), Skellefteå (SFT), Oulu (OUL), Vaasa (VAA), Jyväskylä (JYV), Turku (TKU) te Arlanda (ARN).

Također, Zračna luka Zadar od kraja travnja povezana je čarterskim letovima sa španjolskim gradom Valladolidom. Vezu između Zadra i Valladolida uspostavila je najveća španjolska avioprijevoznica Iberia, Líneas Aéreas de España, S. A. Operadora, koja će prema Zadru tijekom 2014. Airbusom A321 letjeti u četiri navrata, i to 30. travnja, 14. i 28. svibnja te 11. lipnja.

Španjolska niskotarifna tvrtka Vueling ovo će ljeto povezivati Zadar i Rim. Operacije u zadarskoj zračnoj luci počinje 21. lipnja; letjet će jedanput na tjedan, subotom ujutro. Prema najavama, novougovorena zračna linija između Rima i Zadra održat će se do 14. rujna.

Nadalje, s Transaviom, nizozemskom niskotarifnom zrakoplovnom prijevoznicom, ugovoren je zračni most između Zadra i Pariza (Pariz Orly). Transavia je liniju između Zadra i Pariza uspostavila 19. travnja i, prema najavama, održat će se 4. listopada. Letjet će se jedanput na tjedan, subotom, s time da će zrakoplov s Orlyja uzlijetati poslijepodne, a iz zadarske zračne luke navečer.


Arhiva vijesti