Potpisan sporazum za financiranje izgradnje i proširenja staze i glavne stajanke u Zračnoj luci

Potpisan sporazum za financiranje izgradnje i proširenja staze i glavne stajanke u Zračnoj luci

U Zračnoj luci Zadar u nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića potpisan je tripartitni sporazum između MORH-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Zračne luke Zadar kojim se regulira financiranje projekta izgradnje i proširenja staze za vožnju i glavne stajanke u Zračnoj luci.

„Riječ je o strateškom projektu koji je vrijedan više od 500 milijuna kuna“, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te dodao da se ovim sporazumom rješavaju imovinsko pravni odnosi kako bi se mogla dograditi Uzletno sletna staza u dužini od 700 metara, čiji je vlasnik MORH. Kad projektna dokumentacija bude gotova projekt će biti apliciran i za EU fondove – istaknuo je između ostaloga ministar Butković.

Ministar obrane Damir Krstičević rekao je kako će i Hrvatska vojska korištenjem proširene USS-e i operativnih površina dobiti nove sposobnosti i mogućnosti, te je pružio podršku ovome projektu.
Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić rekao je da je potpisivanje sporazuma iznimno važan korak kako bi se realizirao projekt koji je od iznimnoga značaja za Zračnu luku. Projektom je obuhvaćeno produljenje USS-e, dogradnja operativnih površina i dogradnja zgrade putničkoga terminala.

Inače, svečanosti su između ostalih nazočili i župan Zadadrske županije Božidar Longin, gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić, te brojni saborski zastupnici i ostali uzvanici iz javnoga života grada Zadra i županije.


Arhiva vijesti