Ryanair podsjeća putnike na posjedovanje putovnice

Ryanair podsjeća putnike na posjedovanje putovnice

(VOZAČKA DOZVOLA SE NE UVAŽAVA OD 01. LISTOPADA 2009. GODINE)

Ryanair, omiljeni svjetski avio-prijevoznik, podsjeća putnike da sa sobom obavezno ponesu važeću putovnicu prilikom putovanja njihovom kompanijom, jer od 01. listopada (četvrtak) Ryanair više neće uzimati vozačku dozvolu kao oblik identifikacije.

Od 01.listopada ove godine, Ryanair-ovi putnici MORAJU posjedovati valjanu putovnicu ili identifikacijsku iskaznicu izdanu od strane Vlade isključivo za potvrdu identifikacije (npr. vozačka dozvola, elektroničke kartice se ne uvažavaju!).

Putnici koji prilikom check-in-a ne budu posjedovali odgovarajuću identifikacijsku potvrdu, kao što je napomenuto, neće biti u mogućnosti (ot)putovati.

Stephen McNamara iz Ryanair-a kaže:

„Putnici na Ryanair-ovim linijama moraju posjedovati odgovarajući oblik identifikacije. Ryanair je pojednostavnio postupak identifikacije da izbjegne pogreške koje mogu nastati prilikom identificiranja putnika što znači da od 01. listopada 2009. godine svi putnici moraju posjedovati valjanu putovnicu ili nacionalnu identifikacijsku karticu izdanu od strane Vlade zemalja Europskog gospodarskog prostora.

Svi putnici koji na check-in dođu sa vozačkom dozvolom ili drugim oblikom identifikacije koji nije prethodno naveden, neće moći koristiti Ryanair-ove usluge."

Za detaljnije informacije, molimo kontaktirajte:

Stephen McNamara Pauline McAlester

Ryanair Ltd Murray Consultants

Tel: +353-1-8121271 +353-1-4980300

OBLICI IDENTIFIKACIJE KOJI SE PRIHVAĆAJU NA RYANAIR-OVIM LINIJAMA:

  1. valjana putovnica
  2. valjana Nacionalna Identifikacijska kartica izdana od strane Vade Europskog gospodarskog prostora. (Slijedeće zemlje Europskog gospodarskog prostora izdaju Nacionalne Identifikacijske kartice koje se prihvaćaju na Ryanair-ovim letovima: Austrija, Belgija, Bugarska, Finska, Francuska, Njemačka, Gibraltar, Grčka, Cipar, Češka, Etonija, Mađarska, Italija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Nizozemska, Malta, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska i Švicarska).
  3. valjanu dječju identifikacijsku iskaznicu (Kinderausweis) izdanu od strane njemačke Vlade
  4. valjanu dječju identifikacijsku iskaznicu (Certificato Di Nascita) izdanu od strane talijanske Vlade, potvrđenu kao valjanu u inozemstvu i potpisanu od strane podnositelja zahtjeva. Osobna je odgovornost putnika da taj dokument udovoljava zahtjevima imigracije i ostalim vlastima odredišnog aerodroma.
  5. valjani putnički dokument UN Konvencije o izbjeglicama (izdanu u skladu sa Člankom 28(1) UN Konvencije iz 1951. godine, od strane Vlade u mjestu gdje je izdana važeća putovnica)
  6. valjani putnički dokument UN Konvencije (izdanu u skladu sa Člankom 27 UN Konvencije iz 1954. godine za osobe bez državljanstva, od strane država ugovornica u mjestu gdje je izdana važeća putovnica)

Arhiva vijesti