Centar avioprijevoznika iz Rusije, Bjelorusije i Ukrajine

Zadarski Župan Stipe Zrilić primio je potkraj veljače predstavnike turoperatora iz Rusije, Bjelorusije i Ukrajine koji su boravili u Zadru u organizaciji ruskog turoperatora R-Tours Grupa. Delegacija u kojoj je bilo sedamnaestero članova stigla je na naše područje kako bi se upoznala s turističkim i drugim potencijalima Zadarske županije i mogućnosti uspostave zračnih linija sa Zadrom.

Taj je turoperator u Zračnoj luci Zadar otvorio svoje predstavništvo u Hrvatskoj pod nazivom Fly Croatia. Kao jedan od glavnih ciljeva ovog posjeta navodi se mogućnost da Zračna luka Zadar postane centar za ruske avioprijevoznike.

Prilikom posjete Zadru i zadarskoj županiji domaćini su goste upoznali s osnovnim podacima o Zadarskoj županiji, naglasivši pritom da je turizam jedna od perspektivnih gospodarskih grana i da je on u Županijskoj razvojnoj strategiji strateški cilj s definiranim prioritetima. Gosti su također upoznati s mogućnostima ulaganja u naše područje, posebno zdravstveni turizam, s potencijalima poslovnih zona i ulaganja u energetiku.


Arhiva vijesti