Kolovoz i rujan na razini rekorda iz 2014.

Kolovoz i rujan na razini rekorda iz 2014.

Nakon slabijeg srpnja, Zračna luka Zadar ostvarila je puno bolje rezultate u kolovozu. U odnosu na prvih osam mjeseci prošle godine zabilježen je pad od samo dva posto, što odgovara najavama Uprave. Pokazali su to i rezultati u kolovozu kada je zabilježena rekordna popunjenost većine linija, a posebice Ryanairovih.

Tako je u kolovozu ove godine kroz Zračnu luku Zadar prošlo 96.000 putnika, a isti mjesec prošle godine 98.000 putnika. Od 1. siječnja do 31. kolovoza 2015. kroz Zračnu luku Zadar prošlo je 360.956 putnika, a u istom razdoblju prošle godine prevezeno je 368.448 putnika. Time se ispunjavaju očekivanja Uprave kako će minus u srpnju ipak biti nadoknađen prometom u kolovozu, a očekuje se i dobra postsezona.

I rujan je na razini prošle godine. Do 11.09. prevezeno je 384,533 putnika, što je otprilike na razini istoga razdoblja lani.

„U 2015. očekujemo promet na razini prošle godine ili možda samo koji postotak manje, što je na kraju ipak izvrstan rezultat jer je prošla godina s prometom od 495.000 putnika bila rekordna u povijesti Zračne luke. Smanjenje broja linija nakon odlaska švedskog avioprijevoznika ScandJeta i bankrota poljskog Eurolota nadoknadili smo izvrsnom popunjenošću zrakoplova. Tako smo samo za Dublin imali popunjenost zrakoplova veću od 90 posto, a prosječna nam je po zrakoplovu iznosila 83 posto, što je zaista izniman prosjek popunjenosti“ – rekla je direktorica Ćosić ističući kako se u posezoni ipak očekuje bolji promet.


Arhiva vijesti