Nova linija Eurowingsa za München

Nova linija Eurowingsa za München

Zrakoplov Eurowingsa sletio je sinoć na liniji EW1724 iz Münchena, a po dobrom običaju kada se uspostavljaju nove linije svečano je dočekan atraktivnim "krštenjem" iz vodenih topova vatrogasne postrojbe Zračne luke Zadar. Odmah po slijetanju Airbusa 320 iznenađene putnike iz Münchena dočekala je prigodna pjesma i piće dobrodošlice.


Nova linija Eurowingsa iz Zadra za München letjet će srijedom i subotom sve do kraja listopada (28.10.), a planira se i uvođenje linije za Beč. To će uz postojeće linije za Berlin, Hamburg, Köln, Stuttgart i Düselldorf biti sedma linija ove njemačke zrakoplovne kompanije.


Inače, Zračna luka Zadar i ove godine može se pohvaliti iznimnim početkom turističke sezone. U travnju je zabilježen rast putničkoga prometa od 15 posto, a u prva četiri mjeseca ove godine čak 24 posto. Ovako dobar početak turističke sezone potvrđuje predviđanja rukovodstva Zračne luke Zadar da se ove godine može očekivati novi rekord od 570,000 putnika što se kreće na oko 10 posto više u odnosu na godinu ranije.


Arhiva vijesti