Projekt s dolaskom kineskih chartera

Projekt s dolaskom kineskih chartera

Delegacija iz Hrvatske s predstavnicima CSEBA i Zračne luke Zadar boravila je u Pekingu prošli tjedan od 31.03. do 04.04. 2015g. radi nastavka priprema za direktne avio letove Zadar-Chongqing, a sve prema, od strane DC travel agencije pripremljenim, 7-dnevnim paket aranžmanima putovanja u Hrvatsku i to u okvirima potpisanog ugovora iz veljače 2015g. te ostalih dogovora utemeljenih tijekom studijskog putovanja kineskih tour operatora našim odredištima u jesen 2014-te.

Ovaj put se uz podršku Vlada obiju država, Ministarstva turizma i GU HTZ-a pokušalo još jednom ubrzati proces rješavanja uočenih administrativnih barijera i dozvola koje su kao osnova za uspostavu zračne veze prijeko potrebne i time nastavak rasta posjeta kineskih turista u RH. Osim usuglašenih turističkih aranžmana potrebna je znatno jača i veća promocija Hrvatske kao nove destinacije u Kini. Vize će se rješavati preko Veleposlanstva Italije i to kao multiple entry Schengen vize.

Turistički aranžmani sadržavaju posjete raznim hrvatskim odredištima i nacionalnim parkovima kao i jednodnevne shopping posjete u Veneciju i Beč (u Zadru boravak 3-4.dana).

Kako je jedan od najvažnijih čimbenika cijelog projekta avio prijevoznik stoga je održan sastanak i u sjedištu Hainan airlinesa, kineskoj najvećoj privatnoj avio kompaniji . Predstavnici ZL Zadar su potvrdili spremnost za uslugu HUB AIRPORT te sve aktivnosti i pogodnosti vezano za uslugu Cargo prometa.

Istom prilikom su predstavnici Hainan airlines pozvani u posjetu Zadru gdje će im biti prezentirani svi uvjeti i usluge koje pruža ZL Zadar te svi turistički kapaciteti, prirodne i kulturne znamenitosti u našoj županiji i šire. Hainan airlines priprema novu destinaciju za Prag do kraja godine pa je predložena konekcija na Zadar gdje je istaknuto da bi ta redovna linija trebala biti 2x tjedno.

Već postojeći redovni letovi na Rim imaju veliku popunjenost više od 90% , a postupak za dobivanje odobrenja eventualnog technical stopa za Zadar uzme više mjeseci tako da isto nije izvedivo za ovo sezonu.

Budući da je na kraju razgovora od svih pregovaračkih strana iskazan veliki interes da se sve postojeće barijere čim prije riješe dogovoren je promotivni let u svibnju iz Chongqinga u Zadar koji će biti generator hrvatske promocije na kineskom tržištu i temelj za daljnju promidžbu u smislu upoznavanja kineske javnosti s novom Europskom hit destinacijom što će u konačnici rezultirati boljom prodajom pripremljenih turističkih paketa za charter letove prema Zadru i ostalim odredištima u Republici Hrvatskoj.

Veliki infrastrukturni projekti Zračne luke Zadar (čija je dokumentacija u pripremi za ishođenje sve potrebne dokumentacije i dozvola) : Rekonstrukcija i produljenje USS i voznih staza i Rekonstrukcija i proširenje glavne stajanke prezentirani su zainteresiranim predstavnicima velikih kineskih građevinskih i investicijskih korporacija i banaka.


Arhiva vijesti