Ryanair i Zračna luka Zadar obilježili 15 godina uspješne suradnje

Ryanair i Zračna luka Zadar obilježili 15 godina uspješne suradnje

U Zadar stiže i 3. bazni zrakoplov

Ryanair, europski i hrvatski zračni prijevoznik broj 1, danas (31. svibnja) slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i to pokretanjem 6 novih linija Bordeaux, Bournemouth, Helsinki, Liverpool, Sofia i Torino, a koje planira ostvariti velikom ljetnom popunjenošću zrakoplova u svom najjačem ljetnom redu letenja iz Zadra s ukupno 46 linija od kojih je 13 novih. Ryanairova baza u Zadru stoga će sredinom lipnja povećati svoju flotu na ukupno 3 bazna zrakoplova, a ova investicija od oko 300 milijuna američkih dolara podržat će otvaranje 90 dobro plaćenih radnih mjesta u zrakoplovstvu te indirektno potaknuti otvaranje 700 radnih mjesta u Zadru.

Ryanairov ljetni red letenja u Zadru donosi:

  • 3 bazna zrakoplova
  • $300m američkih dolara investiciju u Zadar
  • 46 novih linija ukupno, uključujući 13 novih linija prema uzbudljivim europskim odredištima Bordeaux, Helsinki, Sofia i Torino.
  • Gotovo 120 tjednih letova
  • 800 radnih mjesta

Očekujući iznimno dobru ljetnu popunjenost iz/za Zadar Ryanair će ovoga ljeta imati 120 tjednih operacija što je za čak 65 više u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu, a sve kako bismo ostvarili toliko željene turističke dolaske u Zadar izgubljene u protekla dva ljeta. Našim zadarskim korisnicima također nudimo iznimno brojne destinacije do europskih top odredišta u Italiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Olga Pawlonka, voditeljica Ryanairovog odjela marketinga i prodaje za jugoistočnu Europu je rekla:

“Ryanair, europska i hrvatska zrakoplovna kompanija broj 1, slavi 15. obljetnicu djelovanja u Zadru i s oduševljenjem pokreće 6 novih linija. U najvećem ljetnom redu letenja prema Zadru u kojem nudimo gotovo 120 tjednih operacija prema 46 europskih odredišta, uključujući 6 novih uzbudljivih destinacija među kojima su Bordeaux, Helsinki, Sofia i Torin.

Kako bismo omogućili našim korisnicima i posjetiteljima iz/za Zadar da rezerviraju svoje karte za ljetni odmor po najpovoljnijim cijenama objavljujemo rasprodaju sjedala po cijenama od samo 159 kn u jednom smjeru za putovanja do kraja listopada 2022. Karte se mogu kupiti do četvrtka, 2.lipnja. Kako ne biste propustili ovu priliku, požurite rezervirati svoje karte po najpovoljnijim cijenama na
www.ryanair.com

Tomislav Žepina, rukovoditelj Sektora komercijale Zračne luke Zadar je rekao:

“Treći bazni zrakoplov Ryanaira, 46 linija i najvjerojatnije ponovno obaranje rekordnog prometa iz 2019.godine dokaz su našeg dobrog rada tijekom proteklih godina. 15 godina uspješne suradnje s Ryanairom rezultiralo je iznimnim postignućima koje smo postigli zajedno. Veliki planovi i projekti koji nas očekuju u sljedećim godinama ne bi se ostvarili bez uspješne suradnje s našim najvažnijim partnerom Ryanairom kojem zahvaljujemo na povjerenju.”Arhiva vijesti