NOVA REKORDNA GODINA I DOGRADNJA TERMINALA

NOVA REKORDNA GODINA I DOGRADNJA TERMINALA

Zračna luka Zadar iz godine u godinu postavlja nove rekordne rezultate po broju putnika. Isti trend se nastavio i ove godine kada je postavljen novi rekord: kroz nju su u prvih 10 mjeseci prošla 270.002 putnika, što je povećanje od cca 30% u odnosu na isto razdoblje lani. Do kraja godine se očekuje da će taj broj narasti na 280.000 putnika. Ovi izvanredni rezultati zapaženi su i pohvaljeni od predstavnika Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Istodobno sa završetkom najuspješnije sezone u povijesti Zračne luke Zadar počeli su radovi na dogradnji putničkog terminala, za što su provedena dva javna natječaja. Radi se dvjema investicijama vrijednosti 11 mil. kn: dogradnja putničke zgrade u zoni međunarodnog odlaska, te dogradnja putničke zgrade na sjevernoj strani gdje će se urediti novi dio za domaći dolazak. Nakon završetka radova kapacitet putničkog terminala će se proširiti za cca 1300 m2, te će nakon završetka svih radova imati površinu od gotovo 7000 m2.

Ova ulaganja su bila neophodna jer se u budućnosti planira daljnji porast broja putnika, a sadašnji kapaciteti bi tako postali ograničavajući faktor. Istodobno će ova ulaganja pružiti bolju protočnost putnika, te će putnici dobiti još kvalitetniju uslugu prihvata i otpreme.

Prethodna investicija ZLZ u gradnju stajanke za generalno zrakoplovstvo i dvaju hangara se privodi kraju. Ostali su još samo sitni završni radovi te će ovi kapaciteti vrlo brzo biti pušteni u funkciju.

U 2011. godini planira se uz zadržavanje svih postojećih linija, uvođenje novih prema drugim europskim odredištima. Uz nastavak pozitivnog trenda u prometu koji ima Zračna luka Zadar i nove kapacitete putničkog terminala očekuje se još jedna uspješna poslovna godina.


Arhiva vijesti