STEP-UP - Intermodalni prijevoz i usluge info-mobilnosti

Zračna Luka Zadar uključila se u projekt STEP - UP čiji je cilj poboljšanje održive mobilnosti na području Italije i Hrvatske putem E-planera za putovanja.

Projekt je predstavljen na konferenciji "Intermodalni prijevoz i usluge info-mobilnosti" u Kneževoj palači Narodnog muzeja u Zadru.
Riječ je o projektu koji će koristiti sve oblike prijevoza i kombinirati ih kako bi korisnicima pružio najbolja rješenja do svojih odredišta. Ukupna vrijednost projekta je 951.831 eura, dok će zadarska Zračna luka dobiti 101.740 eura.

Ovaj projekt jako je važan za Zračnu luku Zadar jer ćemo podignuti razinu usluge. Naime, cilj je napraviti interaktivni kiosk ili ploču na kojem će biti posloženi svi odgovori potrebni gostima za lakše snalaženje pri izlasku iz aviona. Tu će se nalaziti informacije o prijevozu, smještaju te sve ostale prometne i turističke informacije. Ova ploča trebala bi se implementirati već sljedeće ljeto.

- rekla je Irena Ćosić, rukovoditeljica Sektora za razvoj i EU fondove Zračne luke Zadar.

U projekt su uključene talijanske Regije Marche, Emilia Romagna, Lecce, Sveučilište u Trstu, te Županija Splitsko-dalmatinska, Grad Šibenik te Zračna luka Zadar.


Arhiva vijesti